سوهان از آن جهت که دارای مواد مغذی فراوانی است، در سلامتی بدن و درمان بسیاری از بیماری ها مفید بوده و به همین دلیل است که در رابطه با خواص سوهان بحث های فراوانی وجود دارد. البته وقتی در رابطه با خواص این شیرینی خوشمزه صحبت می کنیم منظور ما این نیست که خوردن آن هیچ گونه ضرری ندارد. بلکه منظور ما این است که مصرف به اندازه ی آن می تواند فوایدی داشته باشد.
وجود پودر گندم جوانه زده (جوانه گندم) نالی فود در ترکیبات سوهان باعث شده است که سوهان به عنوان یک خوراکی مقوی شناخته شود. در واقع به دلیل وجود قند های طبیعی در پودر گندم جوانه زده (جوانه گندم) همان طور که گفته شد دو ماده ی اصلی در ترکیب سوهان، پدر گندم جوانه زده و زرده تخم مرغ می باشد. هر دوی این مواد منابع عظیمی از پروتئین به حساب می آیند. بنابراین مصرف آن ها می تواند باعث استحکام استخوان ها شود. همچنین پروتئین موجود در سوهان می تواند باعث تقویت سیستم عصبی شده و از بروز بیماری های مربوط به آن جلوگیری نماید.
کلسترول بالا را می توان عامل اصلی بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی معرفی کرد و متاسفانه تحقیقات نشان داده است که در سال های اخیر بسیاری از ایرانیان در سنین میانسالی دچار کلسترول خون بالا می شوند. یکی از علل اصلی ابتلا به کلسترول خون استفاده از مواد غذایی نامناسب می باشد.
با توجه به این که زعفران یکی از ترکیبات سوهان می باشد می توان آن را ماده ای مفید در کنترل کلسترول خون بالا معرفی کرد. بنابراین می توان گفت که مصرف سوهان می تواند از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری نماید. یکی دیگر از خواص سوهان عدم ایجاد افسردگی و جلوگیری از استرس و اضطراب می باشد که این خاصیت را هم می توان به وجود زعفران در ترکیب سوهان نسبت داد.
آرد گندم از آن جهت که منشا گیاهی دارد دارای فیبر فراوانی است. فیبر موجود در آرد گندم به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد. در واقع در بین خواص سوهان بهبود سوخت و ساز بدن یکی از مهم ترین موارد به خصوص برای افرادی که دارای کلسترول خون بالا می باشند، به حساب می آید.
همان طور که گفته شد مواد تشکیل دهنده سوهان برای سلامت بدن مفید هستند. خواص سوهان برای درمان و پیشگیری از بیماری های که ذکر شد موثر است. ولی در مصرف سوهان هم مثل دیگر تنقلات بهتر است زیاده روی نکنید. امیدواریم از مطلب لذت برده باشید.